Our Portfolio

Home / Portfolio / Vetiver


Vetiver

Vetiver (vetiver, anteriorment classificada com Vetiveria zizanioides) és una planta perenne de la família de les gramínies, nativa de l’Índia. El nom de Vetiver és originari de l’idioma tamil. Es troben registres en la literatura tàmil d’usos del Vetiver amb propòsits medicinals. USOS: Estabilització de talussos En els últims anys, s’ha convertit en una eina […]


Vetiver (vetiver, anteriorment classificada com Vetiveria zizanioides) és una planta perenne de la família de les gramínies, nativa de l’Índia. El nom de Vetiver és originari de l’idioma tamil. Es troben registres en la literatura tàmil d’usos del Vetiver amb propòsits medicinals.

USOS:

Estabilització de talussos

En els últims anys, s’ha convertit en una eina fiable per a l’estabilització de talussos, experiències en diversos països amb climatologies i sòls diferents han comprovat la seva eficàcia en aquesta matèria, es considera l’alternativa més moderna i ecològica per a aquest fi.

Tractament d’aigües residuals (domèstiques i industrials)

Diverses proves a Àsia han demostrat un alt poder descontaminant i està sent usada en fitodepuració.

Control de l’erosió

Molts aspectes del vetiver el converteixen en un excel·lent recurs per controlar l’erosió. A diferència de moltes gramínies, les arrels del vetiver creixen exclusivament de manera vertical, aconseguint fins als 4 metres de longitud. Tenen una alta resistència a la tensió (equivalent a 1/6 de l’acer tou,) això el converteix en un excel·lent estabilitzador de vores i terrasses. Quan es sembra per formar barreres vives, la proximitat amb què creixen les arrels  restringeix el pas d’aigua, alhora que reté els sediments presents. I pel clorur carboni que tenen les seves arrels sosté el talús o barranc.

Aromateràpia i perfumeria

El vetiver es conrea comunament per a l’extracció de l’oli destil·lat de les seves arrels.  Per les seves propietats estabilitzants o preservadores, s’usa àmpliament en els perfums.


 • Atzeroler
  Llaurer
  Feijoa
  Llúpul Prima Donna
 • LLúpul Hallertau Bitter
  Llúpul Hallertau Aroma
  Llúpul Hallertauer Taurus
  Llúpul Columbus
 • LLúpul Nugget
  Vetiver
  Citronella
  Llúpul Perle
 • Pi pinyoner
  Rosa Canina
  Albercoquer Canino
  Albercoquer Galta roja
 • Albercoquer Moniqui
  Albercoquer Primerenc
  Avellaner Negreta
  Cirerer Burlat
 • Cirerer Cor de Colom
  Codonyer Gegant
  Cirerer Negre
  Cirerer Garrafal
 • Figuera Coll dama blanca
  Figuera Coll dama negra
  Figuera Figa flor (breva)
  Ginjoler
 • Grosella
  Hosui
  Kaki Roig brillant
  Magraner Mollar
 • Mora
  Nespler del Japó
  Nespler del País
  Nadiu
 • Noguera del país
  Olivera Arbequina
  Olivera Empeltre
  Olivera Picual